Akira Hashimoto

Akira Hashimoto

Scan deze QR-code als je Akira wilt hebben in Tomodachi Life of andere games zoals Super Smash Bros en dergelijke.

Scan deze QR-code als je Akira wilt hebben in Tomodachi Life of andere games zoals Super Smash Bros en dergelijke.

Akira Hashimoto is een Japanse samoerai-vechter, en hij is ook één van Nanco’s Mii-personages sinds 2015. Hij komt voor in alle games waar Mii-personages in verschijnen zoals Super Smash Bros 4 (3DS & Wii U), Mario Kart 8 en dergelijke. Hij is de protagonist in zijn verhalen, maar neemt vaak de verantwoording over zijn vrienden en familie. Akira heeft de volgende vrienden:

Sachi Watanabe

Sanem Aksoi
Jara Roodroos

Meryll van Helsing

Lodewijk Jansen
Minato Fukumoto

Kian Nintendo-Bronx
Zyler Sandman
Laura Ward

Jan-Willem van Dijk

Fleur van St. Michaël
Floris van St. Michaël

Sonia, Sascha en Chantal

Gerard Ronaldzoon Roelofsen

Barend Barendzoon Willemsen

De familie Van Helsing
Lilly van Kamp

Akiko Buchfink

Qyomi Stapel-Hyrule
Xoom Stapel-Hyrule

Eline Tazmily-Stapel-Aran-Van Helsing

Vele personages uit de Nintendo-videospellen zoals Super Smash Bros etc.
Een paar personages uit de Dead or Alive-videospellen van Team Ninja en Tecmo Koei

Persoonlijkheid, handicap en uiterlijk van Akira:
Akira Hashimoto is een langzame samoerai, maar dat betekent niet dat hij niet goed in vechten is. Hij zorgt goed voor andere Mii-personages en maakt zich nooit druk om wat anderen denken. Hij heeft klassiek autisme. Hij praat laag en een beetje monotoon. Hij houdt er niet van om anderen teleur te stellen, want hij maakt ook heel snel beloftes. Hij raakt soms snel in paniek van onverwachte dingen en veranderingen. Ook houdt Akira ervan om anderen helpen, vloekt hij nooit en heeft hij veel respect en sympathie voor zijn vrienden en tegenstanders. Akira heeft zwart haar, een gele huid, bruine ogen, en een baard. Meestal lacht Akira ook heel vriendelijk, zoals ieder Mii-personage ziet. Hij is ook een lang Mii-personage. Soms let Akira niet op wat een ander zegt, en praat hij de ander na of zegt hij iets anders dan wat een ander verwacht. Akira draagt meestal een rode samoerai-outfit, maar soms ook een net pak of iets anders. Het maakt voor een Mii-personage niet uit hoe een evenbeeld hem/haar omkleedt, het is aan hem/haar om aan te geven of het hem goed staat of niet goed staat. Akira is net zo’n Mii-personage.

Leeftijd van Akira:
Akira is 22 jaar. Hij is geboren op 15 april 1994, en dat betekent dat hij ongeveer een halfjaar ouder is dan Nanco en zijn evenbeeld, en ongeveer een jaar en 11 maanden jonger dan Hitomi van Dead or Alive (zie deadoralive.wikia.com).

Lievelingseten van Akira:

Akira houdt van de onigiri die zijn vader maakt. Hij vindt Amerikaanse chocoladekoekjes ook heerlijk. Terwijl andere mannen vaker een kop koffie nemen neemt Akira het liefst een glas limonade.

Krachten en vaardigheden:
Akira is een Mii-zwaardvechter. Hij kan werpsterren en chakrams gooien, maar kan ook als zijn tegenstander een krachtige aanval uitvoert snel de tegenaanval uitvoeren ondanks zijn snelheid. Hij springt niet zo heel hoog, maar kan zichzelf net op tijd redden met een superzwaardzwiep (zie ssbwiki.com). En net als andere Mii-zwaardvechters kan hij de Regenboogfurie uitvoeren als hij de smashbal stukgeslagen heeft. Hij is nu ook alle varianten van een Mii-vechter tegelijk. Als Mii-bokser voert hij een explosieschop uit (hij kan ook zich tijdens de aanval snel omkeren), een vlammende dropkick die hij kan opladen, een helikoptertrap waarmee hij een stukje naar boven komt, en een snelvuurschop (op de grond schiet hij vooruit en in de lucht blijft hij op zijn plek). Als Mii-cyborg kan hij een plasmaschot afvuren die hij kan opladen, een geniepig schot afvuren (bestaat uit een onzichtbaar projectiel die steeds krachtiger wordt naarmate het verder gaat), een raketarmschot afvuren om omhoog te komen en een energieschild activeren waarmee hij andere projectielen kan terugkaatsen. Hij heeft nu in totaal 3 ultieme smashes, een voor elk type Mii-vechter. Als Mii-bokser voert hij de Omegaklapper uit, en als Mii-cyborg de Volle Lading.

Relaties van Akira

Zijn vader en moeder:

Akira schrijft vaak brieven naar zijn vader Akihiro en moeder Ayumi, de heersers van Japan in de verhalen van Akira. Hij heeft heel veel liefde voor zijn ouders. Van zijn moeder heeft hij geleerd om kussens te maken, te borduren en te weven. Zijn vader daarentegen, wilde liever dat Akira dit keer Japan beschermde omdat hij toch al te oud was om het te doen. Ook kan Akihiro goed onigiri maken voor zijn zoon. Zijn vader was ook de reden waarom Akira vaker vechtspelletjes moest spelen voor een sneller reactievermogen.

Zijn vrienden en vriendinnen:

Akira is beste vrienden met Sachi, maar in sommige verhalen lijkt het wel of de relatie wat dichter bij elkaar ligt. Zij heeft ook in het tweede verhaal naast hem in bed gelegen. Sachi heeft er alles voor over om Akira te beschermen, want in het eerste verhaal vocht zij goed tegen de gangsterbaas Huge Lizzard. Hij is ook vrienden met de Turkse Sanem Aksoi, die nu in Tokyo woont. Hij wist alleen niet zeker waar zij was, en evenmin dat Sanem niet meer in moeilijkheden wilde verkeren.

Jara Roodroos, een oude vriendin van Akira, kende hem al sinds hij op de middelbare school zat. Zij maakt wel eens grappen die Akira niet zo goed kon snappen, maar dat betekent niet dat zij niet zulke goede vrienden zouden zijn. Akira is ook goede vrienden met Meryll van Helsing, het zevende kind van Larissa van Helsing. Zij staat bekend dat zij goed van zich af kan bijten, en ze deed dat ook om Akira te beschermen. Zij heeft ooit tussen hem en Sachi in gelegen in bed…
Minato Fukumoto is ook goede vrienden met Akira. Toen zij elkaar voor het eerst zagen schepte hij op over zijn snelheid, maar wist hij niet dat langzaam zijn ook zijn sterke punten had. Ondanks dat hij het tegenovergestelde is van Akira kan hij goed met hem opschieten.

Akira is ook vrienden met Kian, de zoon van Little Mac en Zyler Sandman, de neef van ex-kampioen boksen Mr. Sandman (zie Punch-Out!! Wikia). Hij is erg onder de indruk van Kian, die in het vierde avontuur Bowser geheel wist neer te knallen met zijn ultieme smash: de Omegaklapper (heeft elke Mii-bokser). Maar hij heeft ook geluisterd naar het verhaal van Zyler in de Ghetto. Soms vindt hij Zyler af en toe een beetje onbeleefd, bijvoorbeeld dat Zyler de naam Qyomi een rare naam vond…

Akira’s vriendschap met Lodewijk Jansen was ook heel goed. Hij wilde hem helpen omdat Lodewijk en zijn vrouw Fleur en zoon Floris met zij drieën tegen vier tegenstanders moest vechten, dus hij kwam er gelijk bij om het eerlijk te maken. Voor de rest voert hij goede gesprekken met hem via de telefoon of face to face. Hij heeft ook samen met de drieling Sonia, gespeeld op de Wii U en na het verlies van hen respect getoond en tegen hen gezegd dat hij liever beleefd blijft.

De vriendschap tussen Akira en Akiko is wel een heel erg bijzondere vriendschap. Zij noemt hem “Kira Kira” naar het liedje ‘Kira Kira Ikaru’, een Japanse vertaling van ‘Twinkel Twinkel Kleine Ster’. Hij noemt haar Kiko Kiko terug. Hij was zelfs bij haar geboorte geweest, en het klikte wel erg goed. Dat gold ook voor Yoko, maar die huilde ietsje sneller dan Akiko. Omdat haar vader, haar moeder en zij heel goed haar best hadden gedaan tijdens het gevecht tegen de Rode Ridder heeft hij hen als dank de oude schat van ex-koning Lodewijk gegeven.

Qyomi was eerst blij dat zij Akira als trainer had, maar toen zij hoorde dat Akira verkering met een heks had, is zij niet alleen bang voor zijn geliefde, maar ook bang voor hem geworden. Maar nu het uit is tussen Akira en Bayonetta is alles weer normaal en kan Qyomi weer met Akira praten.

Eline en Akira hebben geen bijzondere relatie. Volgens hem is hij een Mii-cyborg in training terwijl zij de oudste dochter is van Lucas en Mariolina. Toch is zij dankzij hem en zijn andere vrienden net als Akiko, Qyomi en Xoom ontzettend sterk geworden.

Zijn vijanden:
Huge Lizzard is een van Akira’s meest gevreesde vijanden. Hij was degene die Akira bang heeft gemaakt met een horde van gehypnotiseerde aliens. Hij had ook een hele grote mond tegen zijn beste vriendin Sachi.

Akira heeft een hekel aan stropers, dus Alkhorm is ook één van zijn vijanden geweest. Toch is Alkhorm weer vrijgelaten omdat die zich weer met andere dingen bezig wilde houden dan stropen…

De Slenderman King is ook één van Akira’s vijanden. Niet persoonlijk, maar hem verslaan was alleen om Kian te helpen.
Bowser, een goede vriend van Lodewijk is weer een vijand van Akira. Hij wilde het lastig maken voor hem. Op het laatste moment was hij toch verslagen…

De Rode Ridder was Akira’s een na gevreesde vijand. Akira wilde het niet tegen hem opnemen, want hij nam de verantwoording over de Mii-personages die hij had uitgekozen voor het gevecht. Later had de Rode Ridder spijt. En de rest maar denken dat Roeland (zo heet hij echt) dood was…

Akira’s relaties met de gasten uit verschillende videospellen op het VanHelsing-eiland:

Van alle gasten uit verschillende videospellen kan Akira het beste met Hitomi overweg. Hitomi is een karateka uit Duitsland in Dead or Alive 5: Last Round. Hij is er altijd bij als zij een nieuw kindje heeft gemaakt. Hitomi is ook de reden waarom Akira een leraar geworden is in de vechtsport (Hitomi is karate-instructeur). Zij hebben elkaar altijd bewonderd. Niet alleen uit respect, maar ook qua populariteit, want zij zijn elkaars grote fans.

Akira heeft bijna een maand lang verkering gehad met de Umbra-heks Bayonetta. Hij vond haar niet lelijk, maar zij vond hem niet leuk genoeg. En dat terwijl hij zijn best heeft gedaan om haar te beschermen tegen flirters en vrouwenversierders zoals Lodewijk Jansen en Larry Laffer…

Akira is ook goede vrienden geweest met Cloud Strife, SOLDIER 1e klasse met het Buster-zwaard. Toen Cloud op het VanHelsing-eiland was als bewoner (en later als medetrainer van Akira’s vechtschool) spraken ze elkaar heel vaak. De eerste keer dat Akira Qyomi trainde was hij degene die steeds afging, terwijl Cloud al aardig sterk is…

Degene die Akira het meest bewonderd heeft is de loodgieter Mario. Helaas zien ze elkaar alleen op speciale gelegenheden zoals een reünie. Toch bewondert hij hem heel erg door zijn hoge sprongen…

Moedertaal van Akira:
Akira’s eerste taal die hij heeft geleerd van zijn vader en moeder is Japans.

Akira’s favoriete muziekgenre:
Akira houdt heel veel van de ouderwetse Japanse muziek dat bespeeld wordt op de taiko’s (dat zijn Japanse grote trommen), shamisens (dat zijn Japanse tokkelinstrumenten) en shakuhachi’s (dat zijn Japanse fluiten van bamboe). Hij deelt deze muzieksmaak met zijn vader en moeder.

Hoe Akira ook wordt genoemd:
Akira heeft ook bepaalde bijnamen gekregen van verschillende Mii-personages. Aleen heeft hij er niet zoveel gekregen als Luigi en Mario, maar misschien is dat niet zo heel belangrijk…

Hoe hij genoemd wordt door Akiko: Kira Kira

Hoe hij genoemd wordt door zijn toekomstige onderdanen: Zijne keizerlijke hoogheid Akira
Hoe hij genoemd wordt door Jara: Hashimoto in de auto
De zwaardvechter met de vele gezichten

Trofeeën in Super Smash Bros
Akira heeft geen persoonlijke trofee in Super Smash Bros, maar al zijn statistieken en beschrijvingen horen bij alle drie types van standaard-Mii-vechters.

Beschrijving in Palutena’s Guidance
Ditzelfde geldt ook voor zijn beschrijvingen door Palutena en Viridi in Super Smash Bros 4 wanneer Pit tegen hem vecht.

Galerij
Hier kun je alle foto’s van Super Smash Bros en Miitomo bekijken die van Akira zijn gemaakt. Je kunt ook zijn QR-code scannen als je voor hem wilt spelen in een spel waarin je voor je Mii-personages kunt spelen. Als je zijn QR-code scant, kun je als je Tomodachi Life hebt, hem ook toevoegen als eilandbewoner op je eigen eiland.

Uitspraken
“Konnichiwa.” (Goedendag.)
“Ja.”
“Watashi wa Akira Hashimotodesu” (Ik ben Akira Hashimoto)
”Ja, ik ben er nu al klaar voor.”
”Je hoeft mij niet te bedanken.”
”Daar is noch een man, noch een muis te zien.”
“Ga maar rustig slapen, want de ochtend is wijzer dan de nacht.”
”Daar gaan we dan.”
”Ten aanval!” (alleen als hij tegen een van zijn aartsvijanden vecht en anderen beveelt om mee te vechten)
”Mag ik een onigiri?”
“Waarom hebben ze geen onigiri?”
“Hé, wat doet die hier?” (als hij iets onbekends ziet)
”Hashimoto in de oto” (nagepraat van Jara Roodroos)
”Nou, ik ben de sidekick, en jij bent de echte held.” (een voorbeeld van dat hij het moeilijk vindt om keuzes te maken)
“Nou, dan zijn wij allebei een held, elk met een andere persoonlijkheid.” (als compromis)
”Pas op…”
”Val strategisch aan.”
”Dat weet ik niet. En ik maak me er ook niet druk over.”
“Niet alle aardbewoners zijn slecht, moet je weten.”
”Jammer voor u, maar wij hebben u verslagen. Gelooft u mij maar.” (als hij een gevecht gewonnen heeft)
“Meisjes, ik denk dat we nu maar eens gaan uitrusten.”
“Want we moeten ons klaarmaken voor ons volgende avontuur. Daarvoor moeten we eerst rust in ons hoofd hebben. Kom maar lekker luieren. Niemand zal ons meer storen.”
“Wij vertrouwen u volledig.”
“Ja, mijn achternaam klinkt een beetje alsof je niest, maar eigenlijk zeg je Hà-sjie-mó-tó.”
“Ja, ik zou graag kaviaar willen. Dat komt uit een steur, wat ook een vis is.”
“Wij moeten ons klaarmaken voor het volgende gevecht.”
“Ik geloof dat het gaat regenen.”
“Kent u Lodewijk? Bent u een goede vriend van hem?” (tegen Bowser)
“Nou, laten we dan maar vechten.” (als hij besloten heeft om toch tegen een vijand te vechten)
“Nu hebben we weer een bondgenoot bij.” (als Akira blij is dat zijn vijand besloten heeft om zijn vriend te worden en met hem mee te gaan)
“Gelukkig is alles toch weer goed gekomen.”
”Sayonara!” (tot ziens!)
“Eigenlijk moet ik een beetje wennen aan wat ik aan krijg van het evenbeeld van Nanco…”
“Ik zou een keer een samoeraipruik in een andere kleur kunnen passen…”
“Ja, kira kira…”
“Ik wil graag een kussen maken.”
“Ik heb het kussen af. Zullen we verder praten?”
“Waar iedereen ook van houdt, we hebben allemaal wat gemeen. Wij zijn allemaal Mii-personages en hebben elk een andere verborgen kracht.”
“Ik heb alleen maar een korte buiging gemaakt en haar een zwaard gegeven. Verder niks.”
“Pompoensoep.”
“DE RODE RIDDER!?!?” (bang voor de Rode Ridder)

Trivia
De naam “Akira” betekent: 1) “helder” 2) “duidelijk” 3) “zuiver” 4) “onschuldig” of 5) “licht”. Het is een naam voor zowel mannen als vrouwen. Dit alles is Akira toevallig ook: Hij praat langzaam, is aardig, lief en onschuldig, heeft een mooie stem, lijkt heel licht en is altijd open naar andere mensen, in tegenstelling tot de andere Akira van Virtua Fighter.
Akira is vernoemd naar één van Nanco’s favoriete collega’s op zijn werk (maar hij mag de namen niet noemen).