Nanco’s wereld 1: Nanco’s favoriete personages (bedacht of niet)

Hallo allemaal!

Wat fijn dat jullie op de link naar deze pagina hebben geklikt! Welkom bij de eerste aflevering van Nanco’s wereld! Deze keer kijken wij naar mijn favoriete personages in videospellen! Laten we eerst beginnen met de oude personages die ik heb gemaakt:

 

Mijn favoriete oude mannelijke Mii-personage

 

Komt uit 2007

Komt uit 2007

Dat is ongetwijfeld Monstro van Helsing, de held van mijn oude avonturen. Hij heeft een laag maar licht stemmetje, en hij is het enige personage die ik ooit gemaakt heb met sproetjes. Hij is een Mario-fan en een achterkleinkind van de vampierjager Abraham van Helsing. En dat wat ik net opnoemde klopt ook, want hij vecht nu al jaren tegen Dracula II. Ik ben blij dat hij er nog steeds is in mijn wereld!
Oh ja, en Monstro heeft nu ook een eigen vampierjagersbedrijf, die hij samen met zijn familie en de familie Belmont runt. Die helpt de mensen van de vampierplaag af.

 

Mijn favoriete oude vrouwelijke Mii-personage

Komt uit 2007

Komt uit 2007

Larissa van Helsing is zonder twijfel mijn grootste favoriet onder de Mii-personages. Ondanks dat zij de jongste van haar familie is, is Larissa heel erg populair. Helaas kan ze net als Monstro niet zo goed zingen, want haar stem is ge-auto-tuned door de computer wanneer ik een liedje met haar stem maak. Ze was voor het eerst te horen in Monstro’s 2e avontuur. Toen was ze opgesloten in Dracula II’s kasteel en moest Monstro haar redden. Ooit was ze de derde bewoner van het VanHelsing-eiland en is ze getrouwd met Pit, de engel uit Angel Land in de game Kid Icarus. Nu is ze naar het MAGIXMusic-eiland verhuisd en heeft ze het Ultimate-eiland overgeslagen terwijl ze wel op de Ultimate-school lesgeeft als schooljuffrouw van groep 4, waar Qyomi haar lessen leert.

 

Mijn favoriete nieuwe mannelijke Mii-personage

Komt uit 2015

Komt uit 2015

Dat is Akira, de keizer van Japan in mijn verhalen. Vroeger was hij een samoerai, maar nu regeert hij samen met Sakura Jr. over heel Japan. Volgens de Japanse cultuur zegt hij altijd ‘Ja’ omdat hij heel beleefd en voorzichtig is met wat hij zegt. Ook praat hij anderen wel eens na als hij even niet oplet. Maar toch heeft hij samen met zijn beste vriendin Sachi en vele andere helden allemaal vijanden verslagen. Ook is Akira heel erg wijs van wat hij de laatste jaren geleerd heeft. Maar stiekem had Akira liever sumoworstelaar willen worden…

 

Mijn favoriete nieuwe vrouwelijke Mii-personage

Komt uit 2015

Komt uit 2015

Lilly is een heel erg verlegen jongedame van 22 jaar, maar ondanks dat is ze ontzettend sterk. Zij is de reden dat vrouwen ook een ridder kunne worden. Daarom hoort ze nu bij de strijders van Akira en Akira zelf. Vroeger was ze getrouwd met Diddy Kong en kreeg ze twee kinderen. Maar toen Diddy Kong boos op haar geworden was omdat hij maar aan één evenement van de Spelen in Rio mocht meedoen, waren zij uit elkaar gegaan. Maar stiekem hoopt ze toch dat haar ex kampioen wordt…

Oh ja, Ridder Lilly heeft ook meegedaan aan vele riddertoernooien. Niet alleen als ridder, maar ook als gastvrouw. Zij was ervaren in het zwaardvechten en kwam in het laatste riddertoernooi erachter dat Louisette de kampioen was, dus heeft ze nu besloten om even de volgende riddertoernooien uit te stellen tot 2021. Misschien dat dan eindelijk dat virus in mijn wereld is uitgeroeid..

 

Mijn favoriete kind van het VanHelsing-eiland

Komt uit 2015

Komt uit 2015

Dat is Qyomi, de oudste dochter van mijn evenbeeld tot nu toe. Zij is alles wat ik ben (en alles wat haar vader is); Ze heeft autisme, heeft nooit haast en is heel onbekommerd. Diep van binnen is ze echte een grote piekeraar. Ik ben nu bezig met een verhaal over haar en de rest van de kinderen van het VanHelsing-eiland in Super Mario 64: The Green Stars te schrijven. Alle verhalen over haar heb ik allang af, maar ik zet ze nu nog niet op mijn website. Maar wat is Qyomi mooi… Misschien heeft ze dat wel van haar moeder Zelda. Nu woont Qyomi samen met Teun Luchtrijk-Dorpsburgemeester, het derde kind van Palutena en de mannelijke Dorpsburgemeester van Animal Crossing (zoals ik Dorpsbewoner altijd noem), maar nu heeft ze nog geen kinderen. Misschien later wel… Oh, en ik heb ook nog een liedje over haar gemaakt! Maar dat zie je in mijn filmpjes op YouTube en deze website.

Mijn favoriete mannelijke Mario-personage

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Luigi is mijn grote favoriet onder de Mario-personages. Hij mag dan wel een angsthaas zijn, maar in feite is hij veel sterker dan de rest van de mannelijke Mario-personages naar mijn mening. Hij kan zijn angsten makkelijk overwinnen en zuigt zonder moeite alle spoken op met zijn Spookzuiger 3000, 5000 of G-00 (het hangt er van af welke Luigi’s Mansion-game je speelt). Hij was jaren geleden verliefd op Daisy en trouwde ooit meerdere keren met haar, maar toen hij zag dat mijn evenbeeld, zijn beste vriend, verliefd op haar werd en met haar trouwde, zou ik denken dat hij gedacht heeft: “Ik hoop dat we gewoon vrienden blijven.” Toen was hij getrouwd met Viridi, de godin van de natuur in Kid Icarus: Uprising. Door haar was hij op een streng dieet, maar gelukkig heeft hij Daisy nu eindelijk een tijdje weer terug gehad nadat hij een tijdje met Honoka en het Mii-personage van Sylvie Meis getrouwd was geweest. Daarna zijn ze weer goede vrienden geworden en is Luigi voor de tweede keer met Honoka getrouwd. Nu kan een tweede speler zelfs voor Luigi spelen in een splitscreen-versie van Super Mario 64:

Hoort bij een Super Mario 64-hack

Mijn favoriete vrouwelijke Mario-personage

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Daisy is de prinses van Sarasaland, en ook Luigi’s vriendinnetje volgens de roddels. In tegenstelling tot de andere vrouwelijke personages in de Mario-spellen is ze wat sterker, energieker, jongensachtiger, vrolijker, wilder en zelfverzekerder. Vroeger vond mijn vrouwelijke beste vriendin hetzelfde, maar nu lijk ik de enige te zijn die haar nog steeds de leukste vind. Ik heb heel veel filmpjes gemaakt over Luigi en Daisy tussen 2011 en 2013 in. Toen ze in het Ultimate-eiland met elkaar getrouwd waren, besloten ze om voor altijd bij elkaar te blijven en op hun kinderen te passen. Nu is Daisy zelfs bespeelbaar in Super Mario 64, maar daar maak ik misschien wel later wat filmpjes over.

Hoort bij een Super Mario 64-modulatie

Mijn favoriete Mario-schurk

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Ludwig is de slimste en de oudste van zes broers en één zus die werken voor Bowser in zijn bende. Hij is ook heel muzikaal en heeft net als Ludwig von Beethoven een heleboel muziekstukken gecomponeerd. Als ik tegen hem vecht in Super Smash Bros 4 en Ultimate, zet ik zijn niveau meestal op 8 (of 9, als ik het durf). Ik hoop maar niet dat hij later stokdoof wordt…

 

Mijn favoriete Legend of Zelda-personage

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Zelda is de wijze prinses van Hyrule in de Legend of Zelda-spellen. Zij bezit de Triforce van Wijsheid en heeft Link heel veel geholpen in zijn avonturen (en vice versa). Ook was ze getrouwd geweest met het Mii-personage van Arjan Smit (een Sesamstraat-acteur) en mijn evenbeeld. Zelda is ook de biologische moeder van Qyomi, Xoom en Damian. Ze woont dan wel niet meer op het VanHelsing-eiland, maar toch staat ze bij mij op nummer 2 als het te maken heeft met vrouwen waarmee mijn evenbeeld ooit getrouwd is… Maar goed: Zelda is nu getrouwd met Roy, de held van Fire Emblem Awakening en heeft een laatste kind genaamd Clarine.

 

Mijn favoriete downloadbare vechter in Super Smash Bros voor 3DS en Wii U

Hoort bij Nintendo & Intelligent System

Hoort bij Nintendo & Intelligent Systems

Dat is de vrouwelijke Corrin, oftewel de nieuwste vechter in Super Smash Bros! Zij is niet te vergelijken met de rest van de vrouwelijke vechters en Fire Emblem-personages omdat ze net als haar mannelijke tegenhanger een halfdraak is. Ik heb altijd voor haar gespeeld sinds 4 februari 2016, en mijn band met haar is sindsdien veel sterker geworden dan mijn band met de andere nieuwkomers Ryu, Cloud en Bayonetta. Ooit woonde zij op het VanHelsing-eiland met haar echtgenoot Takamaru, de samoerai in de game: The Mysterious Murasame Castle. Later trouwde ze met Morris en maakte ze een kind die Eva heette. Ooit was ze met de vrijwel onoverwinnelijke en supersnelle Captain Falcon getrouwd, die ook nog eens bespeelbaar is in een Super Mario 64-hack/modulatie.

Oh ja, nu ik zelf Fire Emblem Fates speel op mijn 3DS probeer ik voor zowel Corrins mannelijke tegenhanger als haar de ideale partner te vinden. Ik vind dat als ze voor Hoshido kiest, dat ze dan met Kaze of Azama kan gaan trouwen. Kiest ze voor Nohr, dan mag ze met Niles trouwen. En weigert ze een kant te kiezen, dan is Fuga haar ideale echtgenoot.

Komt uit een Super Mario 64-modulatie

Mijn favoriete mannelijke Dead or Alive-vechter

Hoort bij Team Ninja & Koei Tecmo

Hoort bij Team Ninja & Koei Tecmo

Dat is Eliot, de ‘jongste’ vechter in de Dead or Alive-vechtspellenserie. Hij is de leerling van Gen Fu die een aparte Chinese vechtstijl bestudeert: Xingyiquan. Eliot is voor mij de knapste man in de Dead or Alive-series. Hij heeft veel vriendinnen gehad zoals Hitomi, Marie Rose, Ayane en Leifang. Zijn beste vriend is Brad Wong (die helaas ontzettend verslaafd aan de drank is). Eliot was vroeger getrouwd geweest met Sachi Watanabe, Akira’s beste vriendin. Nu woont hij samen met Ayane, de tante van Aki’s ex-vriendin Sakura Jr.  Eliot heeft drie kinderen, waarvan twee zoons en een dochter. Die heten Sebastian, Kevin en Fiora.

Mijn favoriete vrouwelijke Dead or Alive-vechter

Hoort bij Team Ninja & Koei Tecmo

Hoort bij Team Ninja & Koei Tecmo

Dat is Hitomi, de Duitse karateka en instructrice in die vechtsport. Als ik zou kiezen tussen alle vrouwen van Dead or Alive, zou ik kiezen voor Hitomi. Zij is erg vriendelijk, vrolijk en energiek. Ook vecht Hitomi altijd eerlijk in elk gevecht en is ze heel erg eervol. Ook zij heeft veel vrienden gehad zoals Eliot, Hayate en Leifang. Nu is Hitomi getrouwd met de mannelijke Dr. Mario en heeft ze 9 kinderen gemaakt waarvan 3 het meest op haar lijken. Haar eerste man en ex, de mannelijke Wii Fit-trainer dus, is getrouwd met Rosalina en is nu de vader van de Luma’s. Maar nu twijfel ik een beetje tussen Honoka en Hitomi, want die vind ik allebei even leuk nu Luigi officieel Honoka’s man is in mijn wereld…

 

Mijn favoriete DLC-vechter uit de eerste Fighter’s Pass van Super Smash Bros Ultimate

Byleth


Hoort bij Nintendo en Intelligent Systems

Dat is Byleth, de professor die moest kiezen welk studentenhuis van Fódlan hij/zij moest attenderen. Hij/zij heeft niet alleen het Godinnenzwaard bij zich, maar ook de bijl Aymr, Areadbhar, de boog Nimmerfaal en zelfs een dolk. Kortom: hij/zij heeft alle mogelijke fysieke wapens uit de Fire Emblem-spellen bij zich, behalve het boekje (dat heeft Robin) en de staf (daar kun je meestal anderen mee genezen, maar de godin Palutena gebruikt het als wapen) en hij/zij kan niet in een draak veranderen terwijl hij/zij een Borststeen van de Godin in zich had gekregen van Rhea, de aartsbisschop van de Kerk van Seiros, (dat kunnen Corrin en Tiki wel). Sinds het begin van 2020 speelde ik al voor hem/haar en nu ben ik erachter gekomen dat zijn/haar studenten meer te zeggen hebben dan hijzelf/zijzelf. En nu geeft Byleth ook nog les op de Ultimate-school. De mannelijke Byleth attendeert de jongvolwassen vechters in groep 8 en de vrouwelijke Byleth geeft les aan de kindervechters in groep 7.

En ik was ook nog vergeten te vertellen dat ik alle vier de oorlogspaden van Fire Emblem: Three Houses heb betreden. Mijn grootste favoriet is Crimson Flower, het pad van Edelgard. Daarin is Byleth een officieel lid van het Keizerlijke Leger van Adrestia en vertrouwt zelfs Hubert de professor weer beter. Hubert is de dienaar van Edelgard, namelijk. Maar daar hebben we het de volgende keer over.

Mijn favoriete DLC-vechter uit de tweede Fighter’s Pass van Super Smash Bros Ultimate

Hoort bij Nintendo en Monolithsoft

Ik weet dat ik niet zomaar kan gaan zeggen welke vechter van de zes ik nou leuker vind van de tweede Fighter’s Pass, want toen hij begon, vond ik Min Min al geweldig. Steve/Alex/Zombie/Enderman vond ik niet zoveel aan, maar Sephiroth viel gelukkig mee. Maar toen ik Pyra en Mythra zag, dacht ik: Dat zijn hele leuke personages om te bespelen. Het zijn Blades, maar om ze onafhankelijk te zien van hun Driver Rex liet dat mijn hart sneller kloppen. Ze hadden hem wel nodig in hun ultieme smash, maar gelukkig kunnen ze ook met elkaar van plaats verwisselen. Ik weet zeker dat Pyra en Mythra fantastische toevoegingen zijn, want sinds de lente van 2021 kon ik al voor ze spelen. Maar ja, ook al zijn Kazuya en Sora later toegevoegd op het rooster, toch vind ik deze twee vechters in één de leukste die er zijn!

Mijn favoriete terugkerende veteraan in Super Smash Bros. Ultimate

Hoort bij Konami

Vroeger moest ik niks hebben van Snake’s aanwezigheid in Super Smash Bros, maar toen ik zag hoe verbeterd hij was in vergelijking met Brawl, was ik zo enthousiast dat ik dacht: Ik moet die man toch een kans kunnen geven! De legendarische huurling uit het leger van de Verenigde Staten van Amerika was er altijd al op uit geweest om de wereld te redden. Het liefst deed hij alles alleen, maar hij kon ervoor kiezen om ongezien de vijand te betreden of het volle arsenaal in te zetten. En dat met een goede reden, want zijn explosieven zijn superkrachtig! In Super Smash Bros Ultimate gebruikt Snake weliswaar geen geweren, maar niemand kan tegen zijn raketten, granaten en C4-bommen op. En Snake is ook nog eens getrouwd met Isabelle, de secretaresse van Dorpsburgemeester en heeft nu een zoon die David Jr. heet. Al is hij maar een kloon van Big Boss, toch verdient Solid Snake een plekje in mijn hart.

Mijn favoriete nieuwste Mii in Miitopia

Salomé Dekker

Salomé is een vampiervrouw. Ze verscheen voor het eerst in 2017, toen het Mii-personage Nanco met zijn vrienden de vloek van de duistere vorst had overwonnen en verbroken nadat hij voor de eerste keer was verslagen toen hij de wijze vrouw Amadea in bezit nam. Nu is ze Larissa’s allerbeste vriendin en helpt ze haar altijd wanneer ze in de problemen zit. Salomé is een Mii-bokser in Super Smash Bros. Ultimate. Daarmee kan ze haar vampierkleding behouden, maar Lodewijk is heel erg bang voor haar en probeert er alles over te doen om van Salomé weer een normaal Mii-personage te maken en haar vampiergedrag probeert te verminderen. Maar dat zal hem vast nooit lukken, want Salomé is opgevoed in een vampierfamilie. Haar vampiermoeder heet Indigo, haar vampiervader heet Jonathan en haar vampierbroers heten Akasha en Magnus. En zo zal het altijd wel blijven.

Mijn favoriete Mii-tegenstander in Wii Sports Club

Se-young

Dat is ongetwijfeld Se-young. Ze is voor mijn doen de mooiste Mii die in Wii Sports Club meedoet, maar zelf is ze niet de allerbeste in tennis, honkbal en boksen. In dat laatste is ze natuurlijk wel iets beter, maar je moet wel niveau 8 halen, mocht je tegen haar willen vechten. In een tennis- of honkbalwedstrijd moet je niveau 5 bereikt hebben om tegen haar te kunnen spelen. Ook is Se-young bijzonder intelligent in dingen die NIET met sport of vechten te maken hebben. Zo kan ze bijvoorbeeld moeilijke boeken lezen en Koreaanse gerechten koken, zoals Kimchi.
Op de bovenste foto zie je Se-young in een Aerith-outfit uit Final Fantasy VII. Ze heeft daarin zojuist Sephiroth verslagen, de schurk uit diezelfde game die tegelijk ook een bespeelbare vechter is geworden.
Op het Apollo2020-eiland is Se-young met mijn Mii getrouwd en heeft ze een kind gemaakt die Ae-Cha heet. Die was op 5 januari 2021 geboren. Op de onderstaande foto zie je hoe Nanco’s 22e kind eruitziet toen ze vijf dagen later een eigen appartement kreeg.

Gek genoeg heeft Ae-Cha nu verkering met Victor Donovan, de schurk uit de Dead or Alive-games. Maar daarover later meer.

Mijn favoriete Helden in Fire Emblem Heroes

Omdat ik niet zo goed kan kiezen tussen al die honderden Helden die ik heb opgeroepen in het spelletje Fire Emblem Heroes, heb ik besloten om van elke Fire Emblem-game één, twee of drie favoriete mannelijke en vrouwelijke personages te kiezen.

Fire Emblem: Shadow Dragon

Navarre

Camus

Michalis

Tiki

Palla

Phina

WIP

Echoes: Shadows of Valentia

Alm

Berkut

Conrad

Celica

Mae

Sonya

Genealogy of the Holy War & Thracia 776

Generation 1

Eldigan


Arvis

Jamke

Reinhardt

Ayra

Lachesis

Silvia

Tailtiu


Generation 2

Ares

Julius

Leif

Lene

Nanna

Tanya

Fire Emblem: The Binding Blade/The Blazing Sword

Generation 1: Blazing Sword

Eliwood

Hector

Karel

Lyn

Ninian

Fiora

Generation 2: Binding Blade

Roy

Lugh

Raigh

Rutger

Clarine

Fae

Lilina

Larum


Fire Emblem: The Sacred Stones

Dozla

Lyon

Innes

Ephraim

Eirika

L’Arachel

Tana

Myrrh

Fire Emblem: Path of Radiance/Radiant Dawn

Beorc

Ike

Greil

Sothe

Zelgius

Altina

Micaiah

Sanaki

Titania

Laguz

Mordecai

Naesala

Ranulf


Reyson

Leanne

Lethe

Lyre

Nailah

Fire Emblem Awakening