Hoofdstuk 7: Kartracen in de Hyrule-vallei!

De volgende dag wekte Link Lodewijk en zijn familie voor een speciale gebeurtenis. “Vlakbij dit bos woon ik. Daar ligt de Hyrule-vallei. Ik heb daar een heleboel vijanden verslagen met de hulp van Prinses Zelda. Aleen… Nu heeft zij een ander.” zei Link. “Hoe dat zo?” vroeg Lodewijk.

“Arjan Smit, een Sesamstraat-acteur trouwde met haar. Maar dat betekent niet dat ik haar kwijt ben. Ze hebben een zoon gekregen die ze Leon hebben genoemd. Ik word wel eens door Zelda aanbevolen om voor haar zoon te zorgen als ze er een keer niet is. Dan leer ik hem zichzelf te verdedigen en om te gaan met een zwaard. Maar ik leer hem ook kartracen. En dat is precies wat ik met jullie ga doen.” zei Link. “Waarom?” vroeg Lodewijk. “Ik heb een kostbare reuzendiamant gevonden dat versierd is met 100 minuscule Rupees.” zei Link, “Als jullie die willen hebben, zul je mij moeten verslaan tijdens een kartrace. Ben je er klaar voor?” “Ja!” juichte Lodewijk.

En in één keer waren Lodewijk, zijn vrouw Fleur en Link in Hyrule Circuit aangekomen. Link zit in zijn Triforcer en Lodewijk in de sprinter.

Nadat Lakitu het startsignaal aangaf was Link pijlsnel op zijn motorfiets weggeschoten van Lodewijk. “Wacht even, hoe werkt zo’n kart nou?” vroeg Lodewijk. Hij kwam langzaam vooruit in zijn kart. “Link! Wacht op mij!” riep Lodewijk. Maar toen was hij afgeleid en reed hij rondjes.

Na 1 ronde kwam Link naar Lodewijk en vroeg: “Lukt het niet, Lodewijk?” “NEE! HET LUKT NIET!” schreeuwde Lodewijk van woede. “Ik zie het al, jij moet geholpen worden.” zei Link. “Hoe weet je dat?” vroeg Lodewijk nu wat rustiger. “Je vrouw kan het misschien van je overnemen…” zei Link. “Niet misschien, maar nu!” hoorden Lodewijk en Link van verre.

Ergens in het publiek zat Fleur. “Fleur?!” riep Lodewijk verbaasd. “Ik kan kartracen als de beste!” zei Fleur. “Zou je ook kunnen waarmaken wat je zegt?” vroeg Link, “Anders lijkt het opschepperig.” “Hopelijk wel.” lachte Fleur. “Zullen wij opnieuw beginnen?” vroeg Link. “Ja.” zei Lodewijk. De race begon opnieuw, maar dan met Fleur tegen Link.

Klik hier voor de race.

“Goed gedaan, Fleur. Hier is de diamant. Neem het maar voor de schat van Sint Joris.” zei Link. Hij gaf de diamant aan Fleur, en Fleur straalde van vreugde. Daarna stopte zij de diamant in de uitvouwbare schatkist die net ontgrendeld werd door Lodewijk. De schatkist werd steeds groter, maar kon altijd weer opgevouwen worden in in de zak van Lodewijk gestopt worden.

“High five, mama!” riep Floris. Zij geeft haar zoon de vijf. “En ik dan?” vroeg Lodewijk. “Jij ook, papa!” riep Floris, en op zijn beurt gaf hij Lodewijk de vijf. 

“Wacht even!” riep Mario, “Het avontuur is nog lang-a-niet voorbij! Er is van alles te doen. Dus ga maar lekker door!” “Oké, here we go!” riep Lodewijk met Mario. En zo gingen zij weer verder.

Naar hoofdstuk 8: Lodewijk leert zwemmen en duiken!