Hoofdstuk 3: Lodewijk’s favoriete Pokémon

Lodewijk was zo blij dat hij zijn tweede gevecht gewonnen had. Hij zag wat liggen in het Toad-huisje waar hij in was gekomen in het vorige verhaal. “Hee, is dat niet…” dacht hij. Toen zei hij tegen Fleur: “Volgens mij heeft iemand zijn Pokémon in de Pokébal laten liggen.” “Wat is een Pokémon? Wat is een Pokébal?” vroeg Fleur.

“Pokémon zijn kleine of grote wezens dat uit een Pokébal komen. En één van die ballen heb ik hier in mijn hand.” zei Lodewijk. Hij wilde nog meer vertellen, maar hoorde opeens gegrom in de Pokébal. “Oh, volgens mij zit Charizard in de Pokébal.” zei Lodewijk. “Wie is Charizard? Ik ken hem niet.” zei Fleur.

“Charizard is een Pokémon van het vuursoort. Hij ziet eruit als een draak, en daarom is hij mijn favoriete Pokémon.” zei Lodewijk. “Maar… Mag je wel zomaar iets pakken dat iemand heeft achtergelaten? Volgens mij is deze Pokémon van iemand anders…” zei Fleur twijfelend. “Ik denk dat die persoon te oud was voor Pokémon en hem daarom heeft achtergelaten. Maar ik ben niet te oud, dus het is mijn eerste Pokémon! Jippie! Here we go!” riep Lodewijk triomferend.

Hij stopte zijn Pokébal in zijn zak. “Maar wil je hem niet liever in de kist stoppen?” vroeg Fleur. “Oh, stom! Dat was ik bijna helemaal vergeten!” zei Lodewijk verbaasd. Hij stopte de Pokébal in de kist, deed de kist dicht en vouwde hem weer op. Daarna stopte hij de kist in zijn zak en ging verder met het avontuur.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Naar hoofdstuk 4: Op zoek naar de held van Hyrule!