Hoofdstuk 3: Familie kat

Mauwrits ligt tegen Lola aan. Lola ligt te slapen en Mitchell ook. Er komt een klein poesje aan. Ze loopt naar Mauwrits. “Hoi papa. Lekker geslapen bij die mevrouw.”zegt het poesje, Leah. Mauwrits wordt wakker. Hij kijkt in de ogen van Leah.
Lola wordt wakker. Ze kijkt op haar horloge. Het is 3 uur ’s middags. “Hallo?”zegt ze. “Hoi ik ben Leah. Jullie kunnen met katten praten. Nanco en Renéeä kunnen dat toch ook?”zegt Leah. “Ja klopt.”zegt Mauwrits. “Kunnen jullie Renéeä en Nanco zoeken? Breng ze alsjeblieft hierheen!”zegt Lola. Er komen meer kittens tevoorschijn. “Lola, misschien is het een beetje veel voor je, maar dit zijn met Leah 5 van de 11 kittens. De andere 6 liggen nog te slapen bij hun moeder Kelsey.”zegt Mauwrits. Mitchell wordt wakker. Hij heeft de bananenschil nog vast. Hij ligt het neer op kitten Erwin. Erwin kruipt onder de bananenschil vandaan. “Hé Erwin! Is dat je nieuwe huis?”zegt Michelle.
“Kan ik niet even met Marty Renéeä gaan zoeken? Dan zoeken Erwin en Michelle Nanco!”zegt Leah. “Dat is een goed idee. Doe dat maar.”zegt Lola. “Oké. Marty kom!”zegt Leah en ze rent met Marty weg. Michelle en Erwin rennen ook weg.
“Lola, misschien is het beter als jij hier blijft met Mitchell. Als Nanco of/en Renéeä gevonden is komen de kittens terug en vertellen ze waar ze zijn. Dan komt er hulp en dan komen Renéeä en Nanco hierheen. Ik hoop dat ze snel gevonden worden. Onze familie weet de weg hier heel goed.”zegt Mauwrits. “En Sjoerd?”zegt Lola. Ze krijgt geen antwoord, want Mauwrits loopt al weg. Hij gaat zijn huis in. De katten wonen onder een boom. Maud gaat bij Lola en Mitchell zitten. Er komen opeens 3 kittens naar buiten rennen. Maud verstopt zicht in de jaszak van Lola. Ze doet zelf de rits open en dicht.

Leah en Marty zijn aan de rand van het bos. Ze lopen verder. Het schip van Kylo ren vliegt weg. Leah gaat opeens heel hard rennen. Ze rent onder Ilisia door. Marty komt naar Leah toe. “Misschien kunnen we het aan haar vragen.”zegt Marty. “Zij kan niet met katten praten.”zegt Leah. Het is heel erg druk. Leah en Marty rennen verder.

Erwin rent naar de brug. “Michelle, kom je nog?”zegt hij. “Ja. Ik kom al!”zegt ze en ze springt op de brug. Erwin loopt ook de brug op.
Hij kijkt om zich heen. Hij ziet Michelle niet. “Miauw!”zegt Michelle. Ze hangt aan de brug. Erwin loopt naar haar toe. Hij trekt aan Michelles pootjes, maar opeens laat hij los. Michelle valt in het water. “Michelle!”zegt Erwin.

Renéeä wordt wakker. Ze ligt in een kamer op een bed. Dat is ook het enige wat er staat. Het is een kleine kamer. Ze gaat zitten. “Hallo! Is hier iemand?”zegt ze. Het is een beetje donker.
Ze gaat uit bed. Ze loopt naar de deur en probeert hem open te maken, maar hij zet op slot. “Maak die deur open!” Ze wacht…

Leah en Marty komen bij de brug. “Ze is hier echt niet. Die Ilisia heeft haar vast bij Kylo ren in het schip gegooid!”zegt Leah. “Kom is. Ik heb ooit een ruimte schip gebouwd. Hij ging echt de ruimte in. Was wel mooi hoor, maar daar kunnen we wel mee vliegen. Hij gaat ook heel snel.”zegt Marty.
Ze rennen terug naar het bos.

Anneroos doet haar slippers uit. “Doen jullie ze ook uit? We gaan een wedstrijdje blote voet hardlopen doen!”zegt ze.
Nanco en Elsie doen hun schoenen uit. “Sokken ook.”zegt Anneroos.

“3, 2, 1,”zegt Jolanda . “GO!”
Ze beginnen te rennen…

Michelle komt op een strandje terecht. Ze kijkt om zich heen. Erwin komt aanrennen. “Kom.”zegt hij. Ze rennen weer terug naar de brug.

Elsie komt over de finish. “Jee! Gewonnen!”zegt ze. Nanco komt als 2e over de finish. Anneroos komt niet. “Waar is ze?”zegt Nanco. “Kom. We gaan haar zoeken.”zegt Elsie en ze lopen weer terug.

Als Michelle en Erwin eindelijk over de brug zijn…
“Moeten we een ladder op?”zegt Michelle. “Ja.”zegt Erwin en hij begint te klimmen.

Ilisia gaat bij Isabel op de bank zitten. “Hoe heet deze film?”zegt Ilisia.
“Familie kat. Sommige mensen zeggen dat het echt is. De film is net nieuw. Het gaat over 11 kittens en hun vader en moeder. Kijk, het gaat beginnen.”zegt Isabel.

Lang, nou eigenlijk niet zo lang geleden was er een katten familie. (Die is er nou nog steeds, maar ja). Zo heten ze: moeder Kelsey, vader Mauwrits en de kittens Leah, Marty, Michelle, Maud, Erwin, Robbie, Ellène, Joliene, Maartje, Julian en Simon. De familie woonde in een bos op Amstertrecht.
Ilisia schrijft het even op. Ze kijkt de film verder.

De film is afgelopen. Tijdens de film heeft Ilisia dit opgeschreven:
• Familie kat woont in een bos in Amstertrecht
• Moeder Kelsey, vader Mauwrits, kittens Leah, Michelle, Maud, Ellène, Joliene, Maartje, Erwin, Marty, Robbie, Simon en Julian.
• Leah is speciaal.
• Dicht bij Sennalaan
En nog veel meer.
Ze loopt naar buiten. Het regent. Het papier wordt helemaal nat en de letters worden onleesbaar. “Nee!” Zegt Ilisia. Ze ziet dat Sjoerd weg is.

Naar hoofdstuk 4: Het pianoconcert!