Hoofdstuk 2: Elsie is druk

Renéeä wordt wakker. Het is 6 uur ’s ochtends. Ze kijkt naar de lucht. Is dat nou een… Een… Ja wat is dat? “Mitchell, ben je hier?”zegt ze. “Ja.”zegt Mitchell die op het natte gras gaat zitten. “Het is nat.”zegt hij. “Ja. Ik ben ook helemaal nat.”zegt Renéeä. Sjoerd komt naar hun toe. “Kom, jullie moeten in bad. Ik weet wel een huis.”zegt hij.

Even later zitten Mitchell en Renéeä in bad in het huis van Marjana. “Jij bent natter.”zegt Mitchell.

… “Hallo? Is hier iemand? Hallo! Ik ben op de Jojo berg!”zegt een meisje. “O hier is een huis. Er staat Jolanda’s huis. Nou daar ga ik wel naar binnen.” Ze gaat naar binnen. Het is stil. Iedereen ligt nog te slapen. Ze loopt naar boven. “Hallo is hier iemand? Ik ben Elsie.”zegt ze. Er komt een meisje van ongeveer 18 jaar in haar pyjama haar kamer uit. “Wat doe jij hier? Ik ben Anneroos. Wie ben jij?”zegt ze. “Dat zei ik net. Ik ben Elsie. Ik zoek Renéeä.”zegt Elsie. “Renéeä is hier niet.”zegt Anneroos en ze gaat haar kamer weer in. En doet de deur dicht.
“Maar ik weet dat ze hier is. In Amstertrecht.”…

Het is 7 uur. Mitchell, Renéeä, Lola, Sjoerd en Nanco zitten aan tafel in een grote tent. Daar hebben ze geslapen. Iedereen behalve Renéeä. “Maar Renéeä, hoe kan dat?”zegt Nanco. “Wat?”zegt Renéeä. “Dat je buiten hebt geslapen natuurlijk!”zegt Mitchell. “O… Dat weet ik niet…”zegt Renéeä en ze neemt een hap van haar brood. Er komt een meisje de tent in. “Hoi ik ben Elsie en ik ben 6.”zegt ze. Opeens is er buiten heel veel herrie. Elsie rent naar buiten. “Woow. Dit is niet goed!”zegt ze. “Wat is er aan de hand?”zegt Nanco. Elsie rent weer naar binnen. “O even druk doen hoor. In-vandaag-zit-er-tandpasta-in-de-wc-en-Dylan-Haegens-maakt-Clifhanger!”zegt ze heel erg snel en ze gaat weer door “Mitchell-in-bad-en-hocoladetaart-met-slagroom.”
“Wat een onzin.”zegt Lola.
“Jan-poepscheet”… BOEM! Er klinkt een hele harde knal.
“Wat is dat?!”zegt Renéeä. “De First Order!”zegt Sjoerd. Nanco gaat de tent uit en rent weg. “WACHT!”zegt Renéeä, maar Nanco is al weg. Elsie is opeens ook weg…

Nanco loopt op de brug. Het begint te regenen. Elsie komt aanrennen. “Kom terug!”zegt ze. “Nee. Hoezo?”zegt Nanco en hij begint wat harder te lopen. Elsie rent achter hem aan. “Niet zo hard. Daar wordt ik zo moe van.” Ze kijkt hem aan. Nanco negeert haar. Hij klimt de ladder op. “Waarom ga je daarheen?”zegt Elsie.
“Het zit zo. De First Order zit achter Renéeä aan. Daarom ben ik weggegaan. Ze kent zoveel van dingen, waarvan ik nog nooit heb gehoord.”zegt Nanco. Elsie begint ook te klimmen. “Dat is niet waar. Ze wisten dat Renéeä en jij elkaar zouden ontmoeten. Ze-willen-jou-en-Renéeä!”zegt ze.
“Als je zo snel praat kan ik je niet verstaan.”…

“Nee! Dit kan niet waar zijn!”zegt Renéeä. “Die zombie is gewoon hier!”
“Welke zombie?”zegt Ilisia.
“Gaat jou helemaal niks aan!”
Ilisia neemt Renéeä en Sjoerd mee. Lola en Mitchell zijn snel weg gekomen…

Nanco is boven. “Ik ben er bijna. Ik ben er bijna!”zegt Elsie.
Ze klimt hoger en hoger.
Nanco gaat op het gras zitten. Hij is langs een klein oud huis gekomen. Daar staat nog een huis, groter en nieuwer. Elsie rent naar Nanco toe. “Ik begrijp je wel, hoor.”zegt ze.
“Echt waar?”zegt Nanco.
“Ja…”

“Mam! Het vlees is aangebrand!”zegt Anneroos. Jolanda komt naar beneden. Ze zucht. Ze lost het probleem op.
“Nu hebben we gewoon koude haring bij de bloemkool.”zegt Anneroos.
Ze gaan eten…

“Het is 12 uur.”zegt Elsie. “Ik heb wel zin om iets te eten.” Opeens komt er een t naarpiano aanvliegen. Ook een pianokruk. Daar gaat Naco op zitten. Hij pakt zijn muziek en begint heel mooi te spelen. Elsie springt de hele tijd heen en weer. Ze pakt ook 1 van de koekjes die op de piano liggen. Nanco speelt maar door.
Elsie rent over de berg.
Anneroos loopt naar Nanco tor. Ze is 18 jaar en ze heeft mooi blond lang haar. Nanco stopt met piano spelen. “Nee, ga door. Het is mooi.”zegt Anneroos. Nanco begint weer te spelen en Elsie klimt op Anneroos’ rug.

Lola rent door het bos met Mitchell in haar armen. Hij slaapt. Lola stopt met rennen. Ze zijn midden in het bos. Er valt een regendruppel op Mitchells wang. Mitchell opent zijn ogen. “Mama.”zegt hij. Lola zet hem op de grond. Lola gaat bij een boom zetten. Mitchell rent naar haar toe. “Wat is er jongen?”zegt Lola. Mitchell gaat naast zijn moeder zitten.
Er komt een kat tevoorschijn. Hij loopt naar Lola toe. “Hallo. Ik ben Mauwrits. Ik ben een kat. Jij kan met mij praten, net als jouw zoon.”zegt hij. “Kan hij praten?”zegt Mitchell. “Alleen met jullie 2. En Renéeä. Waar is ze?”zegt Mauwrits. “Ze is ontvoerd door de First Order.”zegt Lola verdrietig. Ze pakt een banaan, maakt ‘m open en geeft ‘m aan Mitchell. Mitchell begint te zuigen. “Je moet niet zuigen. Je moet happen.”zegt Lola.
Opeens lijkt het of er allemaal Elsies om hen heen staan. Heel even maar, want dan is het opeens weer stil…

Naar hoofdstuk 3: Familie kat