Hoofdstuk 1: Nanco komt in Amstertrecht

Nanco loopt naar huis. Hij komt net terug van een piano optreden. Opeens komt er een ruimte schip naar beneden vallen. Het is een schip van de First Order. Nanco springt opzij. Hij kijkt ernaar. Er komt een meisje aanrennen. “Meneer, meneer! Kijk uit! Dit schip is van de First Order en de First Order is gevaarlijk. Daar zit Ilisia in en Kylo ren en Ramon!”zegt ze. “Wie ben jij?”zegt Nanco. “Ik ben Renéeä. Ik ben 9 jaar oud. En jij?”zegt het meisje. “Ik ben Nanco en ik ben 21 jaar. Wat is de First Order?”zegt Nanco. “O dat zijn hele gemene mensen. Je moet uitkijken hoor. Door dit weet je dat ze in de buurt zijn.”zegt Renéeä en ze rent om het schip heen. “We moeten hier weg. Kylo ren zit er in met wat stormtroopers! Kom mee!”zegt ze en ze rent ergens heen. Nanco rent achter haar aan.

Even later komen ze bij een groot huis. “Dit is mijn huis. In de achtertuin. Staat mijn schip, maar kom eerst maar even binnen. We hebben nog wel tijd.”zegt Renéeä en ze belt aan. Een man doet open. “Hé papa. Ik heb slecht nieuws. De First Order heeft de aarde ook al gevonden…”zegt Renéeä. “Wat? Nou kom nou maar binnen. Wie is dat eigenlijk?”zegt de vader van Renéeä. “Ik heet Nanco.”zegt Nanco. “Oké. Ik heet Sjoerd.”zegt de vader van Renéeä. “Waar is mama?”zegt Renéeä. “Die is even met Mitchell naar de huisarts. Weet je nog, hij hoort de laatste tijd niet zo goed.”zegt Sjoerd. “Wie is Mitchell? Is dat je broertje?”zegt Nanco. “Ja. Hij is mijn broertje. Soms heel irritant. Hij is 5 jaar.”zegt Renéeä en ze pakt 1 van de koekjes die op tafel staan. “Jij mag ook wel een koekje hoor, Nanco.”zegt Sjoerd. “Bedankt, maar ik hoef niet. Nou eigenlijk toch wel. Ik heb best trek.”zegt Nanco en hij pakt een koekje.

Even later zijn Lola, de moeder van Renéeä en Mitchell thuis. Ze pakken hun spullen. En ze gaan vertrekken. Nanco gaat mee.

1 uur later… “We zijn er bijna.”zegt Lola. “Jee!”zegt Mitchell. “Yes!”zegt Renéeä. Mitchell pakt een fles met water en drinkt eruit. Renéeä speelt Minecraft op haar iPad. Ze is een huis voor Nanco aan het maken. Nanco zelf is op. Zijn iPad een verhaal aan het typen. “Had je die iPad meegenomen?”zegt Renéeä tegen Nanco. “Die zat in mijn tas. Er zit ook een heleboel muziek in mijn tas, een 3DS, een zak snoep, een camera en een telefoon. Misschien nog meer.”zegt Nanco. “O leuk. In mijn tas zit ook een heleboel.”zegt Renéeä.

Een kwartier later zijn ze er. Ze vliegen naar een planeet.
Als ze landen zien ze al wat gebouwen. Sjoerd stapt uit. “Woow. Is dit Amstertrecht?”zegt Renéeä. Ze doet alles in haar tas en stapt uit met haar tas op haar rug. “Ja dit is Amstertrecht.”zegt Lola. Zij haalt Mitchell eruit. Mitchell loopt meteen overal heen. Nanco pakt zijn tas en gaat naar buiten. Hij kijkt rond. Er is een groot huis, daar staat bij Marjana’s Jedi tempel. Er is nog een huis, daar staat Elines huis. En nog een huisje, Leila’s huis. Renéeä krijgt een berichtje via Facebook. Ze kijkt op haar telefoon. Ze heeft hier WiFi.
Beste Renéeä,
Vandaag is het de dag, dat het allemaal gebeuren mag.
Ik weet waar je bent echt, je bent in Amstertrecht.
Met die Nanco, die music vent, je zal wel weten hoe slordig je bent.
Tot de volgende keer, maar weer!
“Nanco, Nanco!”zegt Renéeä. Ze kijkt wie het verstuurd heeft. Het is een privé bericht. Bij de persoon die het heeft verstuurd is een rare foto van een jongen. Hij heeft zijn hand voor zijn ogen. Hij heeft een vest aan en een rare hoed op. De naam van de persoon is Galiet.
Nanco komt aanlopen. “Wat is er?”zegt hij. “Kijk dit.”zegt Renéeä en ze laat het zien. “Wie is die rare jongen? Hj lijkt net een vampier of een zombie. Hij is ook zo dik.”zegt Nanco. “Er staat bij dat hij Galiet heet, maar meer weet ik niet. En hij kan goed rijmen.”zegt Renéeä. “Ja dat zie ik. Kom, doe je telefoon in je tas we moeten even ons huis gaan zoeken.”zegt Nanco en ze lopen daar.

“Galiet, we moeten ze echt vinden! Weet je echt waar ze zijn?”zegt Ilisia. “Ja, ze zijn in Amstertrecht.”zegt Galiet. “Oké, dan zoek ik wel even op waar dat is.”zegt Ilisia en ze zet haar computer aan. Isabel komt binnenlopen. “Hé Galiet, je moet een goed voorbeeld zijn voor de First Order. Ik weet het, je bent veel ouder dan mij. Jij bent 16, ik ben 9, maar dat maakt niet zo veel uit. Want Kylo ren is ouder dan 20.”zegt ze. “Moet je zelf weten.”zegt Galiet. “Haha, mijn vader was ouder dan 50. En ik kwam gisteren een stormtrooper tegen en die was 96!”zegt Ilisia. “Ja mijn vader ook, zus.”zegt Isabel. “Zijn jullie zussen?!”zegt Galiet. “Ja wat denk jij?”zegt Ilisia en ze gaat weer verder zoeken op de computer. “Zo Galiet. Ik moet weer eens verder! Dag Ilisia!”zegt Isabel en ze loopt de kamer uit.

“Huh?”zegt Renéeä. “Wat is er?”zegt Nanco. “Weet niet. Er is iets, maar ik weet niet wat…”zegt Renéeä. “Renéeä! Kom is!”zegt Lola. “Wat is er?”zegt Renéeä en ze rent naar haar moeder toe. “Heb je Mitchell ergens gezien?”zegt Lola. “Nee. De laatste keer dat ik hem zag liep hij alle kanten op.”zegt Renéeä. Op dat moment valt er een watermeloen naar beneden, bijna op Renéeä. Ze springt net op tijd opzij.

“Nou Ilisia, jullie lijken best veel op elkaar hoor.”zegt Galiet. Er komt een meisje binnen lopen. “Hé Galiet. Ik ben Jolici. Ik hoop dat jij goed je best gaat doen.”zegt Jolici. “Ja en? Wat als ik dat niet doe? Jolici’tje.”zegt Galiet. “Dat zie je wel… Jij bent 16 en ik ben 12 en ik ben groter dan jij!”zegt Jolici en ze loopt weer weg. “Haha! Zij is er goed in!”zegt Ilisia.

Naar hoofdstuk 2: Elsie is druk!