Hoofdstuk 12: Een lange reeks gesprekken

Iedereen wachtte twee uur, en benutte die tijd om met elkaar te praten.

Hoort bij Nintendo en Intelligent Systems

Hoort bij Nintendo en Intelligent Systems


“Dus jij bent Akira, de langzame maar sterke samoerai?” vroeg Chrom. “Dat klopt.” zei Akira. “Jij bent de perfecte teamgenoot van alle zwaardvechters. Dat jij langzaam bent wil nog niet zeggen dat jij niet bij de snellere en sterkere mensen hoort. Er kunnen wel meer zwaardvechters komen, maakt niet uit wat voor eigenschappen ze hebben. Alleen kan ik zelf niet meevechten, behalve als de mannelijke Robin of de vrouwelijke Robin de smashbal pakt.” “Ja Chrom, ik weet wat u bedoelt.” zei Akira. Ietsje verderop naast Sachi zat Palutena, de godin van het licht.

Hoort bij Nintendo en Sora Ltd.

Hoort bij Nintendo en Sora Ltd.

“Dus jij bent een Mii-zwaardvechter, net als de meeste Mii-vechters?” vroeg Palutena. “Inderdaad, ik ben een Mii-zwaardvechter. Ik hoor eigenlijk een ninja te zijn omdat ik werpsterren, stilte en snelheid gebruik, maar toch heb ik een zwaard. Gelukkig heb ik ook werpsterren.” “Hoe heet jij?” vroeg Palutena. “Mijn naam is Sachi Watanabe. Ik ben de boezemvriendin van Akira.” zei Sachi. “Aangenaam kennis te maken. Wist je trouwens dat ik zwanger ben van een kindje?” vroeg Palutena. “Nee, dat wist ik niet. Maar nu weet ik het wel.” zei Sachi. “Mijn man, de Dorpsbewoner uit Animal Crossing en ik verwachten een meisje. Dat meisje heet Niamh en wordt later misschien een beeldschone godin of een burgemeester. Maar de keuze is eigenlijk meer aan haar, en niet aan ons.” Weer verderop zaten Sanem en Minato links en rechts naast Ryu.

Hoort bij Capcom

Hoort bij Capcom

Ryu vroeg aan Sanem: “Dus jij bent ook het stille type, maar dan nog stiller?” Sanem knikte ja. Dan vroeg hij aan Minato: “En jullie zijn ninja’s?” “Dat klopt,” zei Minato, “Wij zijn ninja’s, net als Sachi. Ik ben ook serieus, maar heb meer praats dan mijn stille partner. Zij lacht veel, maar zegt nooit wat. Ik fluister tegen mensen die mijn pad kruisen. Maar wij zijn allebei heel erg snel!” “Ik zie het.” zei Ryu. Nog verderop zaten de godin van de natuur en Jara met elkaar te praten.

Hoort bij Nintendo en Sora Ltd.

Hoort bij Nintendo en Sora Ltd.

“Dus jij bent er ook tegen dat mensen de bossen kappen en alle dieren slachten?” vroeg Viridi. “Jazeker.” zei Jara, “Ik ben vegetariër. Helaas zijn sommige meubels in ons kasteel van het hout van de gekapte bomen gemaakt. Maar geen zorgen, ik kap nooit bomen en ik eet nooit vlees. We hebben nog genoeg bloemen, bomen en dieren op de wereld. Maar hoe kun je voorkomen dat de mensheid te ver gaat?” “Met mijn nulbommen.” zei Viridi, “Het is eigenlijk maar goed dat Pit niet naast mij zit. Hij is niks meer dan een goddelijke stagiair! Behalve Dark Pit dan…” “Geeft niks.” zei Jara. Nog verderop zat Meryll vlakbij Lucas uit Tazmily.

Hoort bij Nintendo, Shigesato Itoi en HAL Labaratories

Hoort bij Nintendo, Shigesato Itoi en HAL Labaratories

“Ik vind het nog steeds jammer dat jij niet met mij uit wilde gaan…” zei zij verdrietig. “Maar dat betekent toch niet dat wij elkaar niet aardig vinden? We zijn vrienden, en dat is het enige dat telt!” zei Lucas geruststellend. Meryll was gerustgesteld erover, want Ness en Nancolina zaten tegenover Lucas en Mariolina. Nog verderop… “Papa!” riep Kian tegen Little Mac.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

“Voorzichtig, mijn zoon! Spring niet te hard tegen mij aan, want ik ben maar een kleine bokser…” zei Little Mac. “Oh sorry, dan knuffel ik je maar gewoon.” zei Kian. “Oké, maar niet te hard knuffelen, anders lijk je mijn tegenstander Bear Hugger uit Canada wel.” zei Little Mac. Hij knuffelde zijn zoon. “Hallo Kian!” zei Doc Louis.

Hoort bij Nintendo

Doc Louis

“Wat ben jij groot!” zei Kian verbaasd. “Ik ben de trainer van Little Mac. Ik heb ervoor gezorgd dat hij steeds sterker en sneller werd door hem te laten touwtjespringen, opdrukken, joggen en nog veel meer andere dingen te doen. Ik kom ook op VanHelsing Island, want ik hoop dat Mac-baby mij alles op het eiland laat zien. Hopelijk maak ik dan nieuwe vrienden…” Weer verderop stond Zyler naast Captain Falcon.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

“Volgens mij zijn dat geen echte spieren…” zei Douglas. “Dat klopt, maar onder jouw outfit van mij zitten mijn echte spieren! Ik ben heel erg sterk, moet je weten…” zei Zyler. “Als jij het zegt, dan zou het wel zo zijn.” zei Douglas. Dan deed hij zijn uitspraak: “Show me your moves!” Zyler deed hem na. Lodewijk zat tussen Mario en Fleur in.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Mario vroeg: “Waarom ben jij ook vrienden met Bowser geworden?” “Moet ik het hele verhaal nog een keer vertellen? We doen het in de boot pas..” zei Lodewijk. Fleur zat naast prinses Peach.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Zij zei: “Ik vind het wel fijn om hier te wachten met een boel nieuwe vrienden. Maar het is wel jammer dat ik dan snel op iemand anders verliefd aan het worden ben…” “Dat was mij ook overkomen. Ik dacht: ‘Wat heb ik nou gedaan? Mario zal mij dan zeker niet meer redden…’ Ik maakte mij er vreselijk zorgen over. Het was begonnen toen ik verliefd werd op Harry Neyenhof. Daarna was het Scatman John, en dan Mr. Game and Watch, en nu met Link, waar ik getrouwd mee ben. Maar nu ik bij Link ben is er niks aan de hand. Hij zal mij met alle moeite beschermen en meer kinderen maken. Wist je trouwens dat Baby Luigi een reis door de tijd heeft gemaakt en gedacht heeft dat Luigi zijn vader was?” vertelde Peach. “Nee, dat wist ik niet.” zei Fleur. “Het is in een filmpje gebeurd van de schrijver van dit verhaal. Luigi dacht ook dat het zijn neef was, maar het is eigenlijk de kleine Luigi in zijn jongere jaren. Hetzelfde is met Baby Mario, Baby Peach, Baby Daisy, Baby Rosalina, Baby DK, Baby Wario, Baby Bowser en Bowser zelf gebeurd. Bowser had mij al zo vaak ontvoerd…” vertelde Peach. “Hij is eigenlijk een vriend van mijn man die op het eiland niet eens weet dat ik er ben, bij wijze van spreken.” zei Fleur. “Dat is moeilijk te zeggen of het goed of slecht is,” zei Peach, “maar Viridi dacht dat ik me voor de lol liet ontvoeren. Daar klopt eigenlijk helemaal niks van. Ik ben gewoon te mooi voor Bowser’s ogen…” Nog verderop zat Link, de man van Peach.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

“Zeg, ben jij de legendarische zwaardvechter en lezer van de opdrachten in het tweede verhaal over jouw vader?” vroeg Link aan Floris, die naast hem zat. Floris zei verbaasd: “Ongelooflijk… Door het hele avontuur heen wist jij niet wie ik was!” “Wees maar niet verbaasd. Ik ken lang niet iedereen hier…” zei Link. “Oh, en wat jij zegt is helemaal waar!” zei Floris. Naast Floris zat de kleine Sonia, daarnaast Sascha, en daarnaast Chantal, zijn drielingzusjes. Die zaten weer tegenover Luisa, Skye en Dark Pit.

Hoort bij Nintendo, HAL Labaratories en Sora Ltd.

Hoort bij Nintendo, HAL Labaratories en Sora Ltd.

“Ik kan overal tegen, behalve dat iemand mij Pittoo noemt.” zei Dark Pit. “Zo willen wij jou ook niet noemen.” zei de drieling poeslief in koor, “Wij noemen jou gewoon Dark Pit.” “Dat is mooi.” zei Dark Pit. Gerard, de jongen die in bezit van een kwade geest was geweest zat naast Wario.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

“Vind jij knoflook wel of niet lekker?” vroeg Gerard. “Alleen als het VIEZE KNOFLOOK is.” zei Wario, “Dan verander ik in Wario Man, de super-antiheld die strijdt voor gerechtigheid!” “Ik wou dat ik een keer knoflook at. Ik heb het al heel lang niet gegeten…” zei Gerard. Akira vroeg aan Chrom: “Heb jij wel eens gehoord van Huge Lizzard, Alkhorm en de Slenderman King?” “Nee.” zei Chrom. “Het zijn de schurken die mijn vrienden en ik hebben verslagen. De een is een gevaarlijke crimineel met een laserpistool, een ander is een stropersbaas die nu spijt heeft van wat hij heeft gedaan, en weer een ander is een gezichtloos mannetje. Ik heb zelfs een spion in de gracht van het kasteel van mijn vader geduwd. Ik kreeg hulp van papa, mama en Sachi. Die schurk wilde misbruik maken van ons privéleven, en hij behandelde Meryll als een baby. Gelukkig weet ik zijn naam niet meer, want hij was nog erger dan de schurken die ik buiten het kasteel heb verslagen. En wat nou het toeval wil: het zijn ook Mii-vechters, net als wij.” vertelde Akira. “Ik ben geen Mii-vechter, maar ik hoop het wel te worden. Viridi ook trouwens. Zij vond dat Ike en ik te veel op elkaar leken. Ik vind dat niet kloppen. Ik eet lang niet zoveel als de gespierde Ike. Ik neem mijn vechttraining niet zo serieus, ook al ben ik een serieus type. Mijn vrouw Lissa is heel speels, maar mijn dochter en haar kinderen zijn nog serieuzer. Toch houd ik van mijn dochter en heb ik goed contact met zowel de mannelijke als de vrouwelijke Robin. De mannelijke Robin was met Lucina getrouwd. Ik wist trouwens al dat zij het fantastisch met elkaar konden vinden…” Kirby en Jigglypuff zaten ietsje verderop met hun zoon Hayden ertussenin.

Hoort bij Nintendo, Pokémon Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

“Kirby, je mag alleen slapen als ik ook slaap. Anders ga ik op je gezicht tekenen…” zei Jigglypuff grappend. “Ik zal mijn best doen.” zei Kirby. King Dedede en de vrouwelijke Wii Fit-trainer zaten iets verderop.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

“Wat lees ik nou?” vroeg Dedede verbaasd, “Ben jij stiekem verliefd op Ryu?” “Schat, het was nog voor de tijd dat ik op jou verliefd was. Maar toen durfde ik het niet te zeggen. Maar nu ik jou heb…” zei de Wii Fit-trainer. “Geen zorgen lieverd, ik zal mijn vrienden en jou heel goed helpen. Alleen vind ik het jammer dat ik geen vrienden met Kirby ben geworden…” zei Dedede. “Niet erg. Jullie zijn dan wel rivalen van elkaar en allebei stevig gebouwd, maar toch hou ik nog steeds van je…” zei de Wii Fit-trainer. Meta Knight was nog steeds op zoek maar zijn droombruid.

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

Hoort bij Nintendo en HAL Labaratories

Pikachu miste zijn trainer een beetje. Mewtwo praatte met Pikachu.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hij zei: “Sorry dat ik jullie verkeerd heb beoordeeld. Pokémon kunnen ook vrienden met hun trainers worden.” “Geeft niks,” zei Pikachu. Mewtwo ging verder: “Wist je trouwens dat er klonen van mij gemaakt werden zoals Mewsa en een ander waarvan ik de naam niet meer weet?” “Nee, dat wist ik niet,” zei Pikachu. Charizard praatte tegen zijn nieuwe tegenpool Greninja.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

“Kun jij nog die keer herinneren dat wij tegen elkaar vochten?” vroeg Greninja. “Ja, dat weet ik nog. Ik had verloren.” zei Charizard zielig. “Geeft niks. Dat een Pokémon van het watertype supereffectief is tegen een Pokémon van het vuurtype wil nog niet zeggen dat jij altijd van mij verliest. Soms kan het tij keren…” zei Greninja.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Hoort bij Nintendo, Pokémon, Game Freak en Creatures Inc.

Lucario zat in zijn uppie na te denken over waarom anderen vonden dat Lucario een Mewtwo-wannabe was. Hij huilde daar een beetje om. Gelukkig kwam zijn trainer om hem te troosten. R.O.B., Aryll en Luke zaten bij elkaar op een robotzetel.

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

Hoort bij Nintendo

“Ik maakte ooit een grapje,” zei R.O.B. monotoon, “door te vragen aan iedereen of er Mii-personages zijn die denken dat zij een robot zijn. Peach zei ja.” “Ja, ik denk soms ook dat ik een robot ben,” zei het zusje van Toon Link, “en ons kindje Luke zal het later ook denken…” R.O.B. hoorde opeens een piepje en zag een laserstraal uit de ogen van Luke gloeien en schieten. “Ho, Luke! Je slaat op hol! Gebruik pas je laser als je een Mii-cyborg wordt!” riep Aryll verbaasd. Na heel lang met elkaar gekletst te hebben pakte iedereen zijn koffers en tassen en vertrok iedereen naar het VanHelsing-eiland.

Naar hoofdstuk 13: Welkom op het VanHelsing-eiland!