Hoofdstuk 5: Herinneringen aan Toon Hermans

Gesprek over Toon Hermans

Larissa zei toen opeens tegen Akira en Sachi: “Een oude eilandbewoner genaamd Toon Hermans…” “Wie is dat nou weer?” vroeg Akira.

Toon Hermans

“Het is een komiek die iedereen rustig maakt en tegelijk ook aan het lachen maakt. Ik heb geluisterd naar zijn liedje “Waar is de slinger van de koffergrammofoon?” en ik heb het uitgeschaterd van de lach! Maar nu mis ik hem heel erg…” “Toon Hermans is toch allang dood?” vroeg Nick. “Ja, maar zijn geest leeft nog. Hij is in feite een geest van een legende…” zei Larissa.

Akira wordt bang van Toon

“Ik begin een beetje bang te worden…” zei Akira. “Dat hoeft niet. Toon is erg aardig en beleefd, ook al is hij een geest. Mensen denken dat hij een perfectionist is, maar eigenlijk is hij dat niet. Ik hoop dat hij ooit weer terugkomt…” zei Larissa.

Verbaasde Larissa

“Maar we hebben toch niet genoeg ruimte voor hem?” vroeg Nanco. “Oh, dat’s waar ook!” riep Larissa verbaasd.

Bedroefde Larissa

Zij ging verder: “Hij is ook de een na oudste eilandbewoner van VanHelsing Island geweest. De oudste is mijn overgrootvader, maar die bleef er helaas niet echt heel lang. En Nanco’s evenbeeld kan ook niet een jaartal onder de 1900 instellen…”

Boze Nanco & paniekerige Akira

“Maar hoe zit het nou eigenlijk met Toon Hermans?” vroeg Monstro. “Hij was getrouwd met Annabelle Rutten en hij had samen met haar een kind gekregen die Lexie heette.” zei Larissa. “Oh, die! Wat een brutaal kreng is het toch…” zei Nanco. “Alsjeblieft, let op je woorden! Niet schelden!” zei Akira paniekerig (omdat hij beleefd wilde blijven). “Waar was ik nou gebleven?” vroeg Larissa. “Oh ja,” ging ze verder,

Verder met Larissa's verhaal

“Lexie’s jonge opa YIAZMAT Sephiroth was erg trots op haar dochter Annabelle (Lexie’s moeder).” “Toen ik met Annabelle verkering wilde hebben, zei mijn evenbeeld dat het geen goed idee was. Stom hè? Maar gelukkig was ik daarna met Samus getrouwd. Op 1 maart 2015 was iedereen weer weg, maar nu ben ik blij dat iedereen er weer is! En ik heb nu een nieuwe echtgenote: prinses Zelda uit Hyrule!” vertelde Nanco. 

Wat heeft dat met...

“Wat heeft dat met Toon Hermans te maken?” vroeg Larissa. “Sorry, ik dwaalde een beetje af. Ik ga maar eens in het boek van Toon Hermans lezen. Misschien vind ik daar leuke feiten over hem…” zei Nanco.

Opgeluchte Larissa

“Dat is fijn om te horen.” zei Larissa. En toen zat iedereen een boek over Toon Hermans te lezen, en zelfs de ongeïnteresseerden zoals Cloud Strife en Sephiroth lazen mee.