Hoofdstuk 3: Cloud Strife in Sm4sh?! (De Strife-hype deel 1)

Toen iedereen klaar was met de kraamvisite en het spelen met de baby Akiko keerde iedereen terug naar hun eigen appartement.

Larissa heeft goed en slecht nieuws

“Zeg, luister eens?” zei Larissa. “Wat is er dan te horen?” vroeg Akira. “Ik heb goed nieuws, en ik heb slecht nieuws. Het goede nieuws is dat Cloud Strife van Final Fantasy VII voor de eerste keer in Super Smash Bros komt!” Iedereen juichte, terwijl sommigen zich afvroegen: “Wie is dat nou weer?” Het waren vooral de Final Fantasy-kenners die juichten. “Dat is een knappe man met een zwaar en breed zwaard. Hij ziet er niet zo uit, maar hij is in feite sterker dan Ike. Kijk, zo ziet hij eruit:

Hoort bij Square Enix

Hoort bij Square Enix

“Ik ben eigenlijk een beetje jaloers op die vent.” zei Ike. “Wat ga je doen, Ike?” vroeg Larissa. “Ik wacht hem wel op in de Belaagde Burcht. Dan zien we wel wie hier de sterkste is!” zei Ike. Hij verliet het gebouw. Piston Hondo en Glass Joe gingen ook gelijk maar meteen hun biezen pakken. “Wacht even! Wij gaan ook mee!” riepen Marth en Roy, die hem intussen ook al gesmeerd waren. “Ik blijf hier met mijn vrouw en kinderen.” zei de mannelijke Robin. De vrouwelijke Robin bleef ook bij Mewtwo op het eiland

Larissa vertelt het slechte nieuws, en Monstro doet een verzoekje

“Het slechte nieuws is dat we nog niet weten wanneer…” zei Larissa bedroefd. “Waarom nodigen we Cloud niet gewoon uit in ons appartementengebouw? Dan kunnen we ons voorbereiden op de Strife-Hype, zoals Nanco’s evenbeeld het noemt.” zei Monstro.

Cloud & Ryu

Precies op dat moment kwam Cloud binnen, samen met een heleboel andere gasten. Zelfs Ryu kwam weer terug! “Van harte welkom op het VanHelsing-eiland! Komt u maar binnen, en maakt u het zich lekker makkelijk.” zei Larissa. “Ja, graag.” zei Cloud. Hij kwam een appartement binnen op een verdieping waar alleen mannen woonden.

Ryu en Cloud praten met elkaar

“Zo, dus jij bent Cloud Strife, toch?” zei Ryu. “Ja, ik ben Cloud in eigen persoon. Ik kom hier overnachten.” “Het limiet wordt doorbroken, dus misschien ook de nachten wanneer je kunt slapen. We zien elkaar later weer op het Sm4sh-slagveld.” zei Ryu. Ondertussen had King Dedede ruzie met Mario en wilde Mario het niet goedmaken. Dedede was daarna naar Frankrijk geweest om zich te ontspannen en de nare dingen te vergeten.

King Dedede is bang

“Ik had gezien hoe die strijder door alles heen ging! Ik begin een beetje bang voor die kerel te worden…” zei King Dedede, die een erg emotioneel leiderstype is met een groot ego, maar ook met een nog groter hart. Maar er waren ook gasten zoals Sephiroth binnengekomen, en natuurlijk de A-Capella-artiest Smooth McGroove die het thema van Sephiroth heeft gezongen. Chunky Kong uit Donkey Kong 64 was ook gekomen. De vrouwelijke personages zoals Lissa (de jongere zus van Chrom), en Linkle (de vrouwelijke Link in Hyrule Warriors Legends) mochten ook niet ontbreken.

Cloud is tevreden

“Nou, dan kan ik hier blijven zolang als ik maar wil. Ik zal hier een hoop nieuwe vrienden kunnen maken.” zei Cloud. Fox McCloud, de leider van het Star Fox-team was heel erg verbaasd toen hij hoorde dat Cloud Strife gekomen was. Hij vertelde het aan zijn vrouw Samus. “Die man heeft dezelfde voornaam als mijn achternaam! Ik heet Fox McCloud, en hij heet Cloud Strife! Dat wordt een gevecht tegen hem op leven en dood, vrees ik…” Samus zei geruststellend tegen haar man: “Iedere gamer denkt wel eens dat hij dood is doordat bijvoorbeeld het personage voor wie hij speelt een leven verloren heeft. Maar na een Game Over kunnen we het toch gewoon weer nog een keer proberen, toch?” “Wis en drie!” zei Fox, nu gerustgesteld, “Ik zal hem hoogstpersoonlijk laten zien wie er sterker is!” “Ik doe mee, want je weet maar nooit. Soms kan het tij keren, zoals Greninja tegen Charizard zei. Dus geef niet op Fox, samen kunnen wij hem wel verslaan!” “Hoe is het trouwens met Falco?” vroeg Fox. Falco wachtte op het aanzoek van Kayla, en Kayla wachtte op het aanzoek van Falco. “Het wachten lijkt wel een eeuwigheid te duren…” aldus Falco.

Naar hoofdstuk 4: Nieuwe baby’s?!