Hoofdstuk 9: Een lange reeks gesprekken door elkaar

“Mijn zus wordt een verkenner.” zei Siem. “Da’s ook toevallig! Mijn zus trekt later ook de wijde wereld in!” zei Melissa. “Hoeveel verkenners kunnen er van het VanHelsing-eiland vertrekken?” vroeg Ties. “Ik denk 10, maar ik weet het niet zeker.” zei Tygo. “Het zou wel toevallig zijn dat dit zou gaan gebeuren. Op Vliegdag, ik bedoel vrijdag gaat mijn zus vertrekken.” zei Melissa. “En op Zebradag, ik bedoel zaterdag gaat MIJN zus vertrekken!” zei Siem. Ze begonnen te lachen. “Wat is er met de dierenweekdaggrapjes?” vroeg Ties? “Nou, dat vinden wij nou eenmaal grappig!” zei Siem. “Op vrijdag wordt er weer een nieuw kindje geboren. Ik hoop dat het een broertje of een zusje wordt.” zei Ties. “Ik ben bang dat die ook een reiziger gaat worden…” zei Tygo. “Maar wat dacht je dan van Eliot? Zou die wel bij iemand passen?” vroeg Melissa. “Ik denk het wel.” zei Tygo. “Heb je wel eens van DJ Zack gehoord?” vroeg Luke. “Nee. Vertel eens?” vroeg Akiko. Luke pakte zijn tablet en liet Akiko een plaatje van de DJ zien.

Zack

Zack

“Dit is Zack. Hij is een erg knappe man van 27 jaar. Hij is geboren op 3 april 1985. Hij is naast DJ ook een hele goede Muay Thai-bokser. Hij is erg stoer en draagt altijd een zonnebril op. Hij houdt van biljarten en is gek op ijsjes eten. Hij was ook de gastheer van Dead or Alive 5. Zack was er al sinds de eerste Dead or Alive-game voor de arcade. Je moeder kent hem ook.” zei Luke. “Wat dacht je dan van Tina Armstrong? Die komt ook uit de Verenigde Staten van Amerika…” zei Loïs. Zij liet een plaatje van Tina zien.

Tina Armstrong

Tina Armstrong

“Zij is ook de preutste niet!” zei Mariolina verbaasd, “Zij heeft erg veel zelfvertrouwen in haar…” “Ssst, niet zeggen. Dit is een verhaal voor alle leeftijden. Zij is de dochter van worstelaar Bass Armstrong. Zij kan ook erg koppig en pesterig zijn. Misschien heeft ze dat wel van haar vader…” zei Tygo. “Hoe weet je dat?” vroeg Melissa. “Nou, zij is er ook sinds de allereerste Dead or Alive-game, toch?” zei Luke. “Daar heb je een punt. Maar persoonlijk vind ik Hitomi veel beter.” zei Luisa. “Daar ben ik het helemaal mee eens. Waar was ik…” zei Tygo en hij ging verder: “Zij houdt van Amerikaanse donuts, want wij verkopen die toevallig ook. En zeeschotels vindt zij ook lekker. Zij houdt ook van ijskoude koffie, maar dat hebben wij niet. Oh, en zij schijnt nooit last van zadelpijn te hebben!” “Hoe komt dat?” vroeg Siem. “Ze houdt heel erg veel van fietsen! En zij speelt ook vechtspelletjes op haar spelcomputer. Ik weet niet wat voor spelcomputer zij zoal heeft, maar als ze maar plezier erin heeft.” “Zeg, waar hebben jullie het eigenlijk over?” vroeg Nancolina. “Wij hebben het over Dead or Alive 5: Last Round. Het is een game waarin het evenbeeld van opa wel heel erg geïnteresseerd is…” zei Luisa. “Dat geloof ik graag. In de echte wereld mogen mensen van onze leeftijd er het niet over hebben. Maar in onze wereld mag het gek genoeg weer wel. Zullen we nu ergens anders over praten?” vroeg Nancolina. “Kan jij je die keer nog herinneren dat Little Mac, Doc Louis, Kian, Zyler en Gerard op het eiland waren?” vroeg Evie. “Wie zijn dat?” vroeg Siem.

Little Mac

Little Mac

Doc Louis

Doc Louis

“Little Mac is de underdog in de bokswereld die streeft naar de kampioenstitel van de wereldcircuit in de World Video Boxing Association. Hij is 17 jaar oud en dat zal hij ook altijd blijven. Hij is half Italiaans. Zijn energieke trainer heet Jerome Louis, maar Mac noemt hem Doc. Jerome houdt erg veel van chocoladerepen eten, en dat zou misschien zijn favoriete tijdverdrijf zijn… Mac heeft een zoon die Kian heet. Kian’s moeder was, hoe kan het ook anders: prinses Daisy! En Zyler is de neef van Mr. Sandman, de ex-kampioen boksen. Het zijn allebei reuzen, maar Zyler is het meest kinderlijke van de familie. Die spieren heeft hij van zijn oom geërfd.” “Oh ja. En wie is Gerard?” vroeg Siem. “Dat was vroeger de aartsvijand van Lodewijk, maar nu leeft hij een veel beter leven. Hij doet geen kwaaie dingen meer.” zei Evie. “Dat is mooi.” zei Siem. Akira dacht: “Misschien past Chun-Li wel wat beter bij mij.” Hij liep stiekem weer naar de relatietester en zag dat het percentage op 96% sprong. “Het is fijn om dat te weten. Maar nu is Chun-Li met Donkey Kong. Gaat het nog goed tussen hen?” dacht Akira. Hij probeerde het met Hitomi. Het percentage sprong op 95%, en dat was 1 procent minder dan bij Chun-Li. “Het heeft eigenlijk geen zin, maar goed, ik doe het er maar mee.” dacht Akira. Juist op dat moment kwamen Loïs en Niamh naar Akira toe met nieuwsgierige blikken. “Wat ben je aan het doen?” vroegen ze. “Nou, ik was bij de relatietester aan het kijken. En wat doen jullie?” vroeg Akira. “Wij komen je halen. Het wordt al donker…” zei Niamh. “Oké, dan kom ik wel met jullie mee.” zei Akira. Ondertussen was Kasumi aan het praten met Jara Roodroos in het café. Wij moeten hen dus niet afluisteren of storen. “Zeg Akira, waarom loop jij altijd naar de relatietester toe? Jij lijkt wel verslaafd…” zei Sachi. “Ben ik ook.” zei Akira. “Zou je daar niet van af moeten kicken? Straks heeft iedereen het over jou al relatietestfreak. Dat moeten we niet hebben, toch?” zei Sachi. “Dat lijkt mij beter. Ik stop dan maar met knoeien met de relatietester.” zei Akira. Toen deed hij het rustig aan. Hij las een mangaboekje. En Sachi luisterde naar haar CD met muziek van Hatsune Miku.

Hoofdstuk 10: Het allerlaatste deel van de legende (tot misschien een volgende keer)